Що таке хостинг і як правильно обрати

Вибір хостинга - складне питання в наш час. Кожен бізнесмен бажає підібрати собі щось за розумні гроші, проте мріє отримати за них високоякісний продукт, який має стати оптимальним рішенням для розвитку сайту. У цьому напрямку є велика кількість важливих питань, які потрібно вирішити ще до придбання послуг хостинг-провайдера. Наприклад, хтось переплачує за те, чим не користується, а інші бажають отримувати більш модернізовані технології для ведення свого бізнес-акаунту.

Головне не стати заручником хостинг-провайдера, оскільки після запуску сайту змінити його буде досить складно.

Хостинг і його види

Під хостингом розуміють послугу з розміщення інформації на сервері. Бізнесмен завантажує файли власного сайту та завдяки цьому відкриває доступ іншим користувачам до цієї інформації в мережі. Це дуже швидко, просто та не потребує додаткового налаштування програмного забезпечення. Покупка хостингу — грамотне рішення, оскільки всю роботу будуть виконувати спеціалісти. Гарантована постійна підтримка в будь-який час. Окрім цього рекомендується ще й ретельно обрати CMS, оскільки від якості цього продукту залежить ймовірна популярність майбутнього сайту.

Популярні види хостингу:

·        віртуальний;

·        хмарний;

·        ВПС;

·        колокейшн;

·        віддалений сервер.

Перед тим, як купляти ту чи іншу послугу рекомендується звертатися до спеціалістів, щоби дізнатись детальніше та не переплачувати. Слід відмітити, що зараз найбільшою популярністю користується віртуальний або хмарний хостинг. Ці типи підходять, як для новачків, так і для професіоналів. Хмарна версія вважається більш надійною, оскільки якщо сервер із сайтом вийде з ладу, то одразу активується інший.

Джерело: https://clipnews.info/2021/07/iak-biznesu-ne-staty-zaruchnykom-khostynh-provaidera/

Яким має бути найкращий хостинг

Одним з етапів оцінки хостингу є аналіз його технічних параметрів. Вони повинні відповідати вимогам веб-проекту. Зокрема:

·        сумісність хостингу з CMS сайту;

·        достатній обсяг дискового простору і кількість баз даних;

·        висока продуктивність сервера, якому під силу очікуваний трафік і навантаження на сайт;

·        наявність технічних функцій, необхідних для реалізації завдань проекту.

Ознаки хорошого хостингу:

1.    Офіційна реєстрація. Надійна компанія-провайдер офіційно зареєстрована як ПП або ТОВ. Вона надає послуги на підставі ліцензії. Також у більшості стабільно і успішно працюють хостингів є офіс. Слід перевірити, чи зазначений його адресу в контактних даних.

2.     Перевірка часом. Як і в будь-якій сфері, більше довіри викликають ті провайдери, які давно на ринку послуг. Не зайвим буде звернути увагу на дату заснування компанії на сайті або самостійно дізнатися вік домену. Для повної впевненості зверніть увагу на відгуки про провайдера і оціните його частку ринку в доменній зоні за допомогою статистичного ресурсу.

3.     Якісна техпідтримка. На сайті більшості хостингів є контакти для зворотного зв'язку. Важливо знати, як швидко техпідтримка реагує на проблему. Доброю ознакою є наявність онлайн-чату на сайті провайдера або підтримки в режимі 24 годин. Це особливо актуально при вирішенні нагальних питань.

4.     Надійне зберігання даних. Хороший хостинг відповідально підходить до зберігання даних, які йому довірив клієнт. Дата-центри надійних провайдерів оснащені якісним справним обладнанням та системою безпеки. Роботу хостингу контролюють технічні фахівці, і дії в критичних ситуаціях максимально продумані.

5.     Запорукою спокою клієнта буде постійний backup сайту. В ідеалі резервне копіювання даних відбувається щодня.

6.     Синхронізація по FTP. FTP робить процес управління файлами сайту на хостингу доступніше. Копіювати і видаляти файли можуть всі, у кого є паролі доступу. Це особливо актуально, коли над сайтом працює кілька людей.

7.     Асортимент інструментів і зручний інтерфейс. Широта запропонованих опцій і комфортний в управлінні інтерфейс дозволить реалізовувати завдання сайту в стислі терміни.

Джерело: https://vikna.if.ua/cikavo/122629/view

Як обрати і не помилитись

В першу чергу необхідно розуміти, яким конкретно ви бачите свій майбутній сайт. Який функціонал і які масштаби будуть у вашого проекту. Все це необхідно враховувати перед вибором хостингу.

При виборі хостингу радимо вам звернути увагу на наступні моменти:

·        Бекап – можливість повного копіювання всіх файлів з вашого облікового запису та сайту. Бажано, щоб це відбувалося щодня, а дані зберігалися десять і більше днів.

·        З’ясуйте, скільки сайтів, субдоменів і баз даних вам буде дозволено розмістити на одному хостингу.

·        Чи влаштовує пошта на хостингу.

·        Наявність встановлених модулів php є одним з важливих умов.

·        Постарайтеся з’ясувати приблизну кількість сайтів, що знаходяться на сервері поруч з вашим.

·        Наявність встановленою CMS, щоб вам, новачкові, не довелося мучитися з її установкою.

·        Наскільки зручні файлові менеджери.

·        Місце на диску. Зазвичай спочатку вистачає і одного-двох гігабайт, але якщо у вас буде сайт із значним обсягом контенту, наприклад, музикою і відео, краще відразу взяти більше. Бажано відвідати сайти, що знаходяться на серверах обраного хостингу, переглянути їх характеристики (швидкість завантаження сторінок і т. п.)

·        Надійний хостинг завжди надає достатньо часу для тестування своїх можливостей.

Радимо уважно вибирати Хостинг провайдера, адже від цього буде залежати ваш сайт.

Джерело: http://texnonews.com/scho-take-hosting.-yak-vibrati-hosting-dlya-saytu.html

Порядок дій для вибору оптимального хостингу простий:

1.     Орієнтуємося на мінімум

Враховуємо мінімальну офіційну конфігурацію сервера.

2.     Вибираємо провайдера

Підібрати варіант хостингу з гнучкими настройками, переходами між тарифними планами, гарною підтримкою і безкоштовним тестовим періодом.

3.     Оформляємо тестовий період

Замовити тест мінімально необхідної під проект конфігурації сервера.

4.     Оцінюємо сумісність

Перевірити сумісність «заліза» з CMS «Бітрікс» за допомогою офіційного інструменту від розробників - bitrix_server_test.php

5.     Вивантажуємо проект

Вивантажити тестовий або підготовлений до запуску сайт на сервер, підключити базу даних і провести необхідні настройки.

Перевірити працездатність проекту, відображення і основний функціонал.

6.     Тестуємо продуктивність

Провести доступні тести продуктивності, щоб зрозуміти, чи достатньо ресурсів для швидкої і безпомилкової роботи каталогів, завантаження сторінок, роботи додатків.

Для тестів використовувати інструменти оцінки швидкості, монітор продуктивності «Бітрікс» для порівняння оцінок з еталонними значеннями.

7.     Приймаємо рішення

Далі за обставинами: залишатися на обраному тарифі або нарощувати потужності для коректної і комфортної роботи і повертатися до пункту 6.

Джерело: https://redchameleon.com.ua/articles/kak-vybrat-hosting-dlya-bitriks/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як популяризувати власний сайт

Що таке вірус на сайті і наскільки він страшний