Вплив пандемії на бізнес та чи варто відкривати Інтернет бізнес в сучасних умовах

            Пандемія коронавірусу боляче вдарила по багатьох традиційних галузях, вибір сфер для започаткування бізнесу помітно обмежився, а ризики прогоріти істотно зросли. Проте, як не дивно, але карантинні обмеження та нова реальність, створили можливості для бізнесу, передовсім в області інформаційних і нових виробничих технологій, особливо в таких секторах як охорона здоров’я, туризм і логістика.

Це види заробітку з дому, де можна працювати без співробітників і орендованого приміщення, види бізнесу з мінімальними вкладеннями, або напрямки, які найбільш запотребувані або найменш вразливі в періоди криз і пандемій, подібних до коронавірусної.



У якій галузі вигідно починати онлайн бізнес

Відкривати бізнес в кризу, схожу на коронавірусну 2020 року, справа ризикована, тому будь-який вигідний напрямок бізнесу, де можна заробити гроші в карантин, можна вже частково назвати антикризовим. Але, щоб чітко зрозуміти, в яких сферах бізнесу в кризу можна очікувати віддачі, варто, в першу чергу, виходити з поведінки людей в саме період карантину та кризи. Що турбує людей у ці нелегкі часи? З якими потребами вони все одно залишаються, а які з них виходять на перші ролі? На наш погляд, сьогодні актуальні:

·        Базові потреби людини, наприклад у їжі та воді;

·        Потреби, пов’язані зі здоров’ям і безпекою;

·        Прагнення заощадити, знизити витрати на розкіш та речі непершої необхідності;

·        Потреба автономності, незалежності від послуг посередників та неуніверсальних товарів, готовність до тривалих обмежень та скорочення споживання;

·        Сепарація, неможливість чи небажання людей фізично контактувати з іншими людьми, потреба отримувати послуги чи товари з доставкою додому;

·        Колаборація онлайн: протилежна тенденція, яка полягає в необхідності людей об’єднуватися і кооперуватися у важкі часи для вирішення спільних завдань;

·        Потреба в додатковій освіті та підвищенні своєї кваліфікації;

·        Потреба в подоланні страхів і невизначеності щодо майбутнього.

Джерело: https://homebiznes.in.ua/yak-zarobyty-v-umovakh-karantynu-idei-biznesu-v-kryzu-covid-19/

Статистика по різних видах бізнесу

Цифри дають змогу робити висновки. Наприклад, заснування бізнесу в окремих галузях господарської діяльності. Якщо подивитися на кількість новостворених ФОПів, лише 5 напрямів мали успіх в Україні:

·        охорона здоров’я — 30 000 зареєстрованих ФОПів;

·        поштова та кур’єрська діяльність — 6 388;

·        послуги (курси, навчання) — приблизно 5 500;

·        інформаційні послуги — 2770;

·        комп’ютерні технології.

Перелічені галузі мають безпосередній зв’язок із просуванням в інтернеті.

З моменту, як стартував перший карантинний період, велика кількість офлайн-точок вимушені були шукати спосіб перевести діяльність у глобальну мережу. Одним із методів розв'язання проблеми стало замовлення інтернет-магазину та його просування. Така форма підприємницької діяльності продовжувала приносити прибуток і у період локдауна. Наявна статистика підтверджує зростання інтернет-комерції в цей час

З одного боку, онлайн-аудиторія стрімко та кратно зросла. А з іншого – інтернет наповнюється новими учасниками ринку. Конкуренція стає максимально гострою.

Попри складності, онлайн-бізнес і далі розвивався, навіть у тих галузях, які традиційно були мінімально представлені в мережі: продукти, ліки, розпродаж квитків на заходи тощо.

У 2021 фахівці помітили зростання пропозицій щодо просування товарів вітчизняних підприємств за кордоном. Бізнес активно почав адаптуватися до великих світових майданчиків.

Джерело: https://www.epravda.com.ua/press/2021/07/28/676335/

Бізнес в Інтернеті в умовах карантину

Інтернет – це найкраща відповідь на питання, «яким бізнесом зайнятися в кризу?». Інтернет – це широкі можливості для заробітку. Ви можете просувати послуги, товари, розкручувати чужі сайти, групи в соціальних мережах, портали, форуми.

·        Можна зайнятися, вже згадуваним, фрілансом. Зараз багато компаній масово скорочують штат, оскільки витрати на його утримання не покриває прибуток. Зробіть крок на випередження – запропонуйте свої послуги на непостійній основі.

·        Створіть свій власний сайт. Головне – це зробити його цікавим і наповнити оригінальним контентом. Коли відвідуваність перевалить за 1000 чоловік в день, можна почати заробляти на рекламі. Головна вимога – тематика і контент мають бути цікавими і зрозумілими, а відвідувачі – чітко сегментовані. Зазначимо, що саме реклама – це основне джерело доходу для «інтернетчиків».

·        Також популярний вид бізнесу у світовій мережі – це торгівля за допомогою інтернет-магазинів. Але у такого виду діяльності багато підводних каменів. Ви повинні бути готовим до всього. Працювати доведеться багато, а віддача настане не скоро.

·        Ще один варіант – освітні он-лайн курси. Багато хто хоче поміняти кваліфікацію, щоб зорієнтуватися в цій непростій ситуації. Тому, якщо ви здатні поділитися своїми знаннями, чому б не постаратися заробити на цьому?

Джерело: https://homebiznes.in.ua/yakym-biznesom-vyhidno-zajmatys-v-ukrajini-pid-chas-kryzy/

Питання відкриття власного Інтернет-магазину ми розглядали  у попередніх статтях. У вас завжди є вибір: зробити унікальний сайт для вашого бізнесу або обрати готовий варіант. Більш детально можете ознайомитись у блозі: https://bit.ly/3iZW4hY  .

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Що таке хостинг і як правильно обрати

Як популяризувати власний сайт

Що таке вірус на сайті і наскільки він страшний