Чи підійде Laravel для вашого сайту

PHP — найпопулярніша у світі серверна скриптова мова. Вона пройшла великий шлях розвитку від невеликих, що вбудовуються в код статичних HTML сторінок, сніпетів, до сучасної мови, якою розробляється більшість сучасних динамічних сайтів. Складність і функціональність сучасних сайтів тільки зростає, і немає бажання писати весь необхідний код з нуля. Програмістам необхідно розробляти складні сайти та веб-програми, а це зазвичай займає дуже багато часу. Щоб полегшити процес розробки програмістам, почали створюватися фреймворки.

Laravel - це фреймворк для web-додатків з виразним та елегантним синтаксисом. Він дозволить спростити вирішення основних наболілих завдань, таких як автентифікація, маршрутизація, сесії та кешування. Laravel - це спроба поєднати все найкраще, що є в інших PHP фреймворках. Основні переваги Laravel:

·        велика екосистема з миттєвим розгортанням своєї платформи. Офіційний сайт надає безліч мануалів та інформації для ознайомлення;

·        документація Laravel близька до досконалості;

·        Laravel має свій двигун для шаблонів Blade, «красивий» синтаксис мови, який сприяє вирішенню всіх необхідних завдань, таких як автентифікація, сесії, кешування та маршрутизація RESTful.

Джерело: https://webformyself.com/laravel-lider-sredi-php-frejmvorkov-odobrennyj-razrabotchikami/

Переваги перед іншими фреймворками

·        безкоштовне використання;

·        робота з різними базами даних;

·        необмежений функціонал;

·        швидкодію навіть при значних навантаженнях;

·        висока безпека;

·        регулярні оновлення;

·        великий вибір фахівців по всьому світу.

Створити на Laravel інтернет-магазин набагато простіше і вигідніше, ніж купувати CMS і допрацьовувати її під певну нішу. Про це свідчать наведені нижче п’ять переваг:

1.     Створення унікального функціонала;

2.     Швидкодія;

3.     Безпека;

4.     Безкоштовні інструменти;

5.     Короткі терміни реалізації проєкту.

Чому варто обрати Laravel для свого сайту

Універсальність – головна відмінність фреймворка. Маленький проєкт на 1000 товарів або великий інтернет-гіпермаркет з сотнями тисяч позицій – і те, і інше можна реалізувати без будь-яких обмежень. У CMS є стандартний набір інструментів. Багато з них ніколи не знадобляться, але через зв’язок з іншими модулями їх неможливо відключити. У підсумку вони займають місце і споживають частину ресурсів, що може позначитися на продуктивності сайту в цілому. Проєкт на Laravel легко масштабувати в будь-який момент і в потрібному напрямку. Нові сервіси та функції додаються без побоювань зламати структуру системи. Це досягається завдяки шаблону програмування MVC. Він включає в себе 3 компоненти, які модифікуються незалежно один від одного:

·        M – Model (модель) – приймає дані від контролера, обробляє і передає їх в вид;

·        V – View (вид) – отримує інформацію від моделі і відображає її користувачеві;

·        C – Controller (контролер) – отримує дані від користувача і передає їх моделі для внесення змін.

Таким чином кастомизація онлайн-магазину або його окремого компонента безпечна і проста у використанні.

Джерело: https://marketer.ua/ua/5-glavnykh-preimushestv-laravel-pri-razrabotke-internet-magazinov/

Підтримка і співтовариство

Сьогодні кожен фреймворк має велике і дружне співтовариство, і Laravel — не виняток. Люди, що підтримують і розробляють Laravel-пакети, дуже доброзичливі, і ви легко можете брати участь у створенні будь-якого пакета, і ваші правки будуть прийняті дуже скоро.

Це сприяє розширенню спільноти, і вам варто знати, що Laravel був внесений у список найбільш популярних PHP-фреймворків в 2013 році, випередивши Phalcon, Symfony2 і CodeIgniter. А в серпні 2014 року Laravel став самим популярним і проглядання PHP-проектом на GitHub.

Джерело: http://savelink.org.ua/laravel-lider-sered-php-frejmvorkiv-shvalenij-rozrobnikami/

Безпека

Фреймворк захищає веб-ресурси від двох основних небезпек у мережі:

·        XSS-атаки (міжсайтовий скриптинг);

·        SQL-ін'єкції.

Потенційно небезпечні html-теги екрануються та виводяться екранованим рядком чистого тексту, який неможливо виконати.

Власна ORM (технологія взаємодії з базою даних шляхом надання методів API для типових операцій: вибірка, додавання, оновлення, видалення тощо) виключає передачу «сирих» SQL-запитів та нормалізує всі параметри при їх побудові. З них видаляється все, що теоретично може нашкодити.

Висока швидкість завантаження сторінок

Цей параметр впливає, і на ранжування сайту в пошукових системах, і на лояльність клієнтів.

Ключова особливість Laravel – керування кешуванням. За умовчанням увімкнено кеш на рівні файлової системи. При цьому є можливість самостійно вибирати спосіб зберігання об'єктів сесій за допомогою цілого ряду технологій:

·        файлове сховище на сервері - стандартні об'єкти сесій;

·        cookie;

·        Memcached;

·        Redis;

·        збереження даних у БД;

·        тимчасовий PHP масив.

Вибираючи технології, які зберігають дані в оперативній пам'яті сервера, вам вдається серйозно скоротити час доступу до них.

Крім цього, у фреймворку реалізовано механізм черги процесів. Це знижує навантаження на сервер, що важливо на високонавантажених проектах.

Джерело: https://redchameleon.com.ua/articles/15-prichin-vybrat-laravel-dlya-razrabotki-sayta/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Що таке хостинг і як правильно обрати

Як популяризувати власний сайт

Що таке вірус на сайті і наскільки він страшний